...

Yaz Okulu Hakkında (Güncelleme)

Yaz okulunda diğer üniversitelerden ders alacak öğrenciler ekteki formu doldurarak bölüm başkanlığına müracaat etmeleri gerekmektedir. Öğrencinin; Yaz okulunda diğer üniversitelerden ders alınabilmesi için;

1. Yaz okulunda alınacak tüm derslerin yalnızca "yüz yüze" eğitim şeklinde olması gerekmektedir. Online şeklinde alınan dersler sayılmayacaktır. Yaz okulunun yüz yüze olacağına dair kanıtlayıcı belge gerekmektedir.
  2. Öğrencinin birime giriş yılındaki puanına eşit ve daha yüksek taban puanı olmak şartıyla yaz öğretiminden toplamda en fazla 3 ders başka bir üniversitenin programından alınabilir. Ders alacağı diğer üniversitenin aynı yıla ait taban puanını gösteren ÖSYM sayfası çıktısı da alınarak dilekçeye eklenecektir.
  3. Alınacak dersin ders içeriğinin ilgili üniversitenin sisteminden çıktı alınması gerekmektedir (sistemlerinde ders içeriği bulunmayan birimlerden onaylı ders içeriği alınacaktır) Alınan ders içeriği çıktısı, bölümümüzde dersi veren öğretim elemanı tarafından uygun görüldükten sonra bölüm başkanlığına dilekçeyle müracaat edilecektir.
  4. Alınacak dersler Ceyhan Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği bölümünün eğitim planındaki kredi değerleri ile aynı olacaktır.
  5. Yaz okulunda ders alacak öğrencilerimiz aynı anda yaz stajlarını yapamayacaklardır.
  6. Yaz okulu müracaatlarının şahsen yapılması gerekmektedir.

Örnek dilekçe için tıklayınız.