Hakkımızda

Çukurova Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümüne hoşgeldiniz. Bölümümüz, 2009 yılında kurulan Ceyhan Mühendislik Fakültesi ile birlikte faaliyete başlamıştır.

Ceyhan, Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Kerkük-Yumurtalık petrol boru hatları ile birlikte kurulan “Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi” ve “Yumurtalık Serbest Bölgesi” ile aynı bölgede bulunmaktadır. Bu nedenle, bu bölgede kurulacak rafineriler, petrokimya tesisleri, petrol ve doğalgaz depolama tesisleri, tersaneler ve limanlar, enerji santralleri ve arıtma tesisleri, imalat sanayisi vb. işletmelere nitelikli istihdam ve danışmanlık hizmetleri sağlamada ve aynı zamanda üniversite - sanayi işbirliği çerçevesinde sanayi Ar-Ge projeleri oluşturulmasında bölümümüz büyük bir potansiyele sahiptir.